13 Şubat 2016 Cumartesi

YÜRÜMEK


     Yürümek  bilinen en iyi egzersizdir. diğer egzersizlerde maruz kaldığımız sakatlanmaları veyahut yaralanmaları yürüyüşte daha az karşılaşırız. Gün boyu yürüyoruz ve bunun faydalarını bilmiyoruz.

Yürüyüşün Unsurları

1. Nabız: Yürüyüşün önemli bir faktörü olan nabız seviyesi iyi ayarlanmalıdır. Yürüyüş esnasında yüksek olan nabız amino asit yani kas kaybına yol açabilir. Yürüyüş boyunca nabzımızı kontrol altında tutmalıyız. Normal seviyeden düşük olan nabız da sadece glikojeni kullanır. eğer kilo vermek istiyorsak nabzımızı normal seviyede tutmalıyız. Yürüyüşte normalin bir tık üstü olması yeterlidir.

2. Nefes: Nefes yürüyüşün ve hatta yaşantımızın yapı taşlarındandır. yürüyüş sırasında doğru alınmayan bir nefes bize umulanı vermeyebilir. Nefesi tutmak kendini sıkmak demektir bu da vücutta iyi anlaşılmaz. Doğru nefes tekniğini kavramalı ve tüm hayatımız boyunca uygulamalıyız. doğru Nefes Tekniğini öğrenmek için tık tık :)

3. Beslenme: Yürüyüşe ne çok aç nede çok tok çıkılmalıdır. Yemekten Yaklaşın 40-60 dakika sonra yürüyüş yapılmalıdır. eğer çok ağır bir öğün yaptıysanız bu süre daha da uzatılmalıdır. yemekten hemen sonra yapılan egzersiz sırasında kalp krizine kadar yol açan durumlarla karşılaşılabilir.  yürüyüş öncesi kadar sonrası beslenmede önemlidir. Yürüyüş sonrası insülin seviyemizi dengede tutmamız hem sağlığımız açısından hemde yağ yakmayı devam etmemiz açısından önemlidir. egzersiz sonrası yoğurt, tarçınlı süt veya bir porsiyon meyve tüketilebilir. Meyveyi erken yapılan yürüyüş sonrası öneririm diğer hallerde en ideal içinde tarçın olan süt veya yoğurttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder